Mustika-martsipanikook

Kaheksale

Põhi:

  • 100g mandlijahu või jahvatatud mandlilaaste
  • 200 g jahu
  • 200 g tükeldatud võid
  • 1 muna
  • 1 dl heledat muscovado suhkrut 
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • näpuotsaga soola

Täidis:

  • 5 dl mustikaid
  • 2 sl suhkrut 
  • 200 g martsipani
  • 250 g hapukoort
  • 1 muna
Näpi taina koostisained kokku või kasuta selleks köögikombaini. Suru tainas umbes 28 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja aseta täidise valmistamise ajaks külmikusse. Klopi kokku suhkur, muna ja hapukoor. Riivi martsipan (kõige parem on seda teha, kui martsipan on enne pisut külmikus tahenenud) ja lisa koos mustikatega segu hulka. Sega läbi.
Torka koogipõhi kahvliga kergelt auguliseks ja küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit või kuni tainas hakkab kergelt jumet võtma. Vala peale täidis ja küpseta veel 25-30 minutit.
Lase enne söömist täielikult jahtuda ja vähemalt paar tundi külmikus taheneda.