Marineeritud ja grillitud karamelline kitsejuust peedipestoga

  • värsket kitsejuustu
  • oliiviõli
  • tumedat siirupit 
  • hakitud värsket punet ja tüümiani
  • veidike veiniäädikat
  • soola
  • pipart
Sega marinaadiained omavahel kokku. Lõika kitsejuustust umbes 4-5 mm paksused seibid ning marineeri neid paarkümmend minutit. Tõsta kitsejuust kuumale grillpannile ning küpsteta mõlemalt poolt, kuni pinnale on tekkinud kuldsed triibud.

Peedipesto

  • 2-3 keskmise suurusega ahjupeeti
  • 1 dl kõrvitsaseemne või oliiviõli
  • 50 g kooritud ja röstitud kõrvitsaseemneid
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 50 g Pecorino või Parmesani juustu
  • soola ja pipart maitse järgi
  • soovi korral veidi Cayenne’i pipart
Aseta kõik koostisained purustajasse ning surista pesto valmis. Suupistete jaoks tõsta õhukesele ja kergelt ahjus krõbedaks röstitud leivaviilule peedipestot, aseta peale grillitud kitsejuust. Soovi korral nirista peale veel oliiviõli, viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ning kaunista tüümianioksaga.