Maasikasigarid

  • filotainast
  • maasikaid
  • sulatatud võid
  • frittimiseks õli

Sulata filotainas, eeldusel, et see on saadud sügavkülmutatud kujul. Seejärel rulli tainas õrnalt lahti, lõika tainalehed ruutudeks ja kata niiske rätikuga, et need ära ei kuivaks ega muutuks rabedaks.

Järgmiseks haki maasikad parajateks tükkideks. Võta niiske rätiku alt korraga kaks üksteise peal olevat tainaruudukest ja aseta lauale. Tõsta maasikatükid tainaruudu alumisele servale ning keera see koos maasikatega ühe korra rulli. Seejärel pintselda tainaruudu servad sulavõiga. Voldi mõlemad võitatud tainaservad tagasi, suunaga ruudu keskosa poole ning pintseldada ruudu ülemine osa sulavõiga. Rulli väike maasikapakike lõpuni, sulavõi kindlustab taina kinnijäämise. Aseta väike rull niiske rätiku alla tagasi.

Korda seni, kuni filotaigen ja maasikad on otsas.

Viimaseks kuumuta vokkpannil veidi õli ja lase sellel minna veidi kuumemaks kui tavalisi kevadrulle tehes – maasikasigarid tuleb võimalikult kiiresti pruuniks küpsetada, liigne küpsemisaeg teeb maasikatest muidu moosi. Tõsta filotainarullid ükshaaval ettevaatlikult õlisse, küpseta kuldse jumeni ja tõsta paberkäterätikule, et liigne õli ära nõrguks.

Serveeri kohe. Lisandiks võib teha veel ka maitsestamata jogurtist ja piparmündilehtedest kastme.