Mahlane rabarberi-pähklikook

  • 400 g rabarberit
  • 90 g toasooja võid
  • 220 g muscovado suhkrut
  • 1 suur muna
  • 220 g jahu
  • 1 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • 300 g hapukoort
  • 100 g meelepäraseid pähkleid või nende segu
  • 2 sl kaneelisuhkrut
  • tuhksuhkrut (soovi korral)

Lõika rabarber u 0,5 cm tükkideks. Jämedamad varred lõika enne pikuti pooleks.

Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Sega teises kausis sõelutud jahu sooda ja soolaga ning lisa koos hapukoorega võivahule. Viimasena sega tainasse hakitud rabarber.

Laota tainas u 20X30 cm küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, puista ühtlaselt peale (hakitud) pähklid ja kaneelisuhkur ning küpseta 160-kraadises ahjus u 40 minutit kuni keskossa sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja.

Lase koogil vormis jahtuda, lõika siis ruutudeks ja sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut. Võid kooki nautida ka soojalt, kuid sel juhul pigem tõsta seda suurema lusikaga nagu pudingut, sest soojana on kook veidi pudisev.

Lisandiks on ideaalsed vanillijäätis, -kaste ja -kreem.