Maasikamoos laimiga

250 ml

Pese maaasikad, nõruta ja puhasta. Tükelda meelepäraselt. Lisa hulka laimist pressitud mahl ja kuumuta keemiseni. Keeda valge suhkruga moosi 20 minutit, moosisuhkruga 8 minutit ja marmelaadisuhkruga 5 minutit. Tee tarretumisproov. Tõsta teelusikatäis külmkapikülmale väiksele taldrikule, moos peaks minutiga tahenema siis on moos valmis. Kui ei tahene, kuumuta veel mõned minutid. Lase hetke seista ja korja vaht lusikaga, tõsta kuum moos eelkuumutatud purkidesse.
Mina panen purgid külma ahju tagurpidi restile ja keeran külma ahju 140 kraadi juurde. Hoian purke ahjus, kuni moos keeb. Kaaned keedan väikses potis läbi ja keeran kuumalt purgile.

P.s. Kui sul on aega, sega marjad suhkruga potis ja lase seista 2 tundi, et mahl välja tuleks. Sega marjasegu aeg-ajalt selle paari tunni jooksul. Siis lisa alles laimimahl.
Klassikaline maasikamoos keedetakse ilma igasuguste paksendajateta, vaid valge suhkruga.
Moosi keedetakse pikemalt ja moos saab magus. Parima tulemuse saad, kui segad (tükeldatud) marjad suhkruga ja jätad seisma üleöö, et mahl välja tuleks.
Moosi- ja marmelaadisuhkrusse on lisatud pektiini ja sidrunihapet, sel moel saab moosi kiiresti paksendada. Need sisaldavad ka pika säilivuse tagamiseks säilitusainena kaaliumsorbaati. Suhkru sort vali olenevalt kui magusat moosi või marmelaadi soovid.