Maasika-rabarbriruudud

Täidis

  • 200 g rabarbrit
  • 2 sl suhkrut
  • 100 g maasikaid (võivad olla ka külmutatud)
  • 1-2 sl Cointreau’d vm likööri (soovi korral)

Tükelda rabarber ning aseta koos 1 sl vee ja suhkruga kastrulisse. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades kuni see on pehme ja lagunenud (kulub max 10 minutit). Lisa tükeldatud maasikad ja soovi korral ka alkohol ning kuumuta veel u 5 minutit. Jäta jahtuma.

Tainas

  • 80 g maisijahu
  • 100 g toortatrajahu
  • 40 g kaerajahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 80 g kaerahelbeid
  • 20 g mandlilaaste
  • 180 g heledat muscovado suhkrut
  • 1 tl  jahvatatud kaneeli
  • 220 g külma võid

Sega sõelutud jahud küpsetuspulbri, kaerahelveste, madlilaastude, suhkru ja kaneeliga. Lisa tükeldatud või ja töötle sõrmedega või haki noaga kõik ühtlaseks purutainaks.

Laota u 2/3 purutainast u 20 x 20 cm neljakandilisse küpsetuspaberiga kaetud vormi, sellele omakorda rabarbri-maasikasegu ning siis puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta ahjus 170 kraadi juures u 50 minutit kuni pealispind on kergelt pruunistunud, kook tahenenud ja sisu kergelt mullitav. Lase enne lahtilõikamist täielikult jahtuda. Hoia õhukindlas anumas toatemperatuuril.

Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut ja paku soovi korral kõrvale vanillikastet või – jäätist või magusat vahustatud vahukoort.