Maasika-sidruni tiramisu

Kreem:

  • 250 ml 35% koort
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 3 sl suhkrut
  • 500 g toasooja mascarpone toorjuustu
  • 2 sl Limoncello likööri
  • 3 sl sidrunimahla
  • 1 suure sidruni riivitud koor
Kreemi jaoks vahusta koor suhkrutega ja sega toasooja mascarpone, Limoncello, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega.

Immutamiseks:

  • 75 ml sidrunimahla
  • 50 ml Limoncello likööri
  • 50 ml vett
  • 1 sl suhkrut

Lisaks:

  • 250 g Savoiardi küpsiseid
  • 500 g maasikaid (võib ka rohkem)
  • kaunistuseks sidrunikoort

Sega kokku immutusvedelik ja viiluta maasikad.

Seejärel jaota Savoiardi küpsised kahte ossa. Kasta pooled neist ühekaupa immutusvedelikku ja lao umbes 20×25 cm vormi põhja. Määri peale pool kreemist ja laota kreemile pooled maasikatest. Kasta ka ülejäänud küpsised ühekaupa immutusvedelikku ning lao maasikatele. Määri peale ülejäänud kreem. Kaunista kook maasikate ja riivitud või ribastatud sidrunikoorega.

Lase koogil enne söömist vähemalt üleöö seista.