Maasika-šokolaaditort (küpsetamata)

Põhi

  • 200 g šokolaadiküpsiseid
  • 60 g sulatatud võid

Purusta küpsised köögikombainis, pudrunuiaga või muul viisil. Lisa sulatatud või, töötle ühtlaseks ja suru segu 20-24 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja. Põhi võiks olla eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga, et kooki oleks lihtsam pärast kätte saada. Pressi segu ühtlaseks kõvaks kihiks.

Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis

  • 400 g (2 pakki) toasooja toorjuustu
  • 300 g (1 toru) vanillikohupiimapastat
  • 300 g valget šokolaadi
  • 200 g tükeldatud maasikaid

Aseta toorjuust kohupiimapastaga kaussi ning sega vispliga ühtlaseks. Sulata šokolaad ja sega toorjuustuseguga läbi. Viimasena sega õrnalt hulka pooleks või neljaks lõigatud maasikad.

Vala täidis vormi põhjale ja aseta vähemalt neljaks tunniks külmkappi tahenema.

Kaste

Lõika maasikad pooleks (suuremad neljaks, väiksemad jäta terveks). Aseta koos paari supilusikatäie vee ja moosisuhkruga potti ning lase madalal tulel õrnalt podisedes 10-15 minutit keeda. Vala segu kaussi ja lase jahtuda. Serveeri koos koogiga või naudi seda näiteks mõne magustoidu või pannkookidega.

Kaunistuseks lisa veel värskeid maasikaid, mündilehti ja söödavaid õisi.