Maasika-toorjuustukook

  • 225 g digestiivküpsiseid
  • 100 g võid
  • 400 g toorjuustu
  • 250 g mascarpone’t
  • 200 ml vahukoort, pooleldi vahustatud
  • 1 dl (või natuke rohkem) suhkrut 
  • 500 g maasikaid, tükeldatud
  • 1 keskmise sidruni mahl ja riivitud koor
  • 1 tl vanilliekstrakti või ühe vanillikauna seemned
  • 5 lehte želatiini
Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega hulka sulatatud või. Suru segu koogivormi põhja ning pane tunniks külmkappi.
Leota želatiini 5 minutit külmas vees. Vahusta toorjuust, marcarpone, suhkur , riivitud sidrunikoor ja vanilliekstrakt kohevaks. Lisa pooleldi vahustatud vahukoor ja sega ühtlaseks. Kurna želatiin ja sega paari supilusikatäie kuuma veega ühtlaseks. Lisa kiiresti segades pressitud sidrunimahlale. Lisa sidrunimahl peene joana ja kiiresti segades toorjuustumassile. Lisa maasikad, sega ühtlaseks ning vala küpsisepõhjale.
Kata koogivorm pealt köögikilega ja jäta vähemalt 6 tunniks või võimalusel 1 ööks külmikusse.