Maasika-toorjuustutort

12 portsjonit

  • 45 Savoiardi (Ladyfingers) küpsist
  • 600 g toorjuustu
  • 200 g valget šokolaadi
  • 200 ml vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 250 g maasikaid

Siirup:

  • 2 dl vett
  • 1 sidruni mahl
  • 2 dl suhkrut

Siirupi jaoks vala potti vesi, suhkur ja sidrunimahl, aja keema ja keeda 4–5 minutit. Lase siirupil jahtuda.

Leota küpsiseid ükshaaval korraks siirupis ja lao ⅓ neist koogialusele. Sulata vesivannil valge šokolaad, lase pisut jahtuda. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult sulatatud šokolaadi ja toorjuustu hulka.

Vala saadud kreemist ⅓ küpsistele ja pane peale ⅓ tükkideks lõigatud maasikatest. Seejärel lao uus kiht siirupis leotatud küpsiseid, taas kreem ja kõige peale maasikad. Korda sama kolmanda kihiga. Soovi korral kaunista piparmündilehtede või riivitud valge šokolaadiga.