Maasika-rabarbrikreemiga rullbiskviit

Biskviit:

  • 5 toasooja muna
  • 140 g suhkrut
  • 140 g jahu
  • tsipake soola

Kreem:

  • 500 g maasikaid
  • 300 g rabarbrit
  • 1 sl maisitärklist
  •  suhkrut
  • 200 ml vahukoort

Valmista esmalt maasika-rabarbrikeedis. Selleks tükelda rabarber (koorida pole vaja) ning pane vähese veega madalale tulele potti keema. Sega aeg-ajalt. Kuumuta, kuni rabarber on pehme.

Purusta maasikad saumiksriga ning lisa pehmeks keenud rabarbrile. Maitsesta moos suhkruga. Lisa maisitärklis ning keeda 1 minut, et segu pakseneks. Lase täielikult jahtuda.

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkru ja soolaga heledeks kohevaks vahuks. Sõelu peale jahu ning tõsta õrnalt kokku. Määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus 7–8 minutit.

Eemalda biskviit plaadilt ning aseta pealmine pool allpool suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Kata niiske rätikuga. Lase jahtuda.

Kui moos ja biskviit on jahtunud, vahusta koor tugevaks vahuks ning sega õrnalt maasika-rabarbrimoosiga. Eemalda biskviidipõhjalt küpsetuspaber ning määri maasika-rabarbrikreem biskviidile. Keera biskviit küpsetuspaberi abil rulli ning lase külmikus tund aega tõmmata.