Lehttainapirukas marjade, martsipani ja mascarponega

kuuele

  • 300 g külmutatud lehttainast
  • 2 muna
  • 200 g toasooja mascarponet
  • 50 g martsipani
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl riivitud sidrunikoort ja 2 sl sidrunimahla
  • 1 sl maisitärklist
  • u 200 g sügavkülmutatud marju (nt mustikaid, kirsse, tikreid vms) või marjasegu
  • 20 g mandlilaaste
  • 1 sl tuhksuhkrut

Sulata tainas ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika noaga u 2 cm kauguselt äärtest tainale ühtlane “raam”, kuid ära päris ahjuplaadini välja tainast läbi lõika. Torgi raami sisse jääv osa kahvliga auguliseks. Klopi kausis munad lahti ja pintselda tainaääred kergelt munaseguga. Küpseta pirukapõhja 200-kraadi juures ahju keskmises osas, kuni see on kerge jumega.

Samal ajal valmista täidis. Selleks lisa lahti klopitud munadele toasoe mascarpone, vanillisuhkur ja pool suhkrukogusest. Lisa sidrunikoor ja –mahl ning klopi ühtlaseks. Riivi jämeda riiviga otse segusse martsipan ja sega läbi. Sega marjad tärklise ja järele jäänud suhkruga teises kausis- neid ei ole tarvis sulatada. Suru eelküpsetatud pirukapõhja keskmine osa alla ja tõsta sellele mascarponesegu ning peale puista marjad koos suhkru-tärklisepudiga. Küpseta ahju alumises osas veel u 15 minutit, kuni pirukas on jumekas ja täidis tahenenud. Lase jahtuda. Serveerimiseks rösti mandlilaastud kuival pannil kiirelt kuldseks ja puista koogile. Sõelu peale tuhksuhkur.