Kreveti-ceviche

  • 500 g tiigerkrevette, koorituna ning puhastatuna
  • 2 sl soola
  • 4 laimi mahl
  • 2 sidruni mahl
  • 1 tl ekstrapeent suhkrut 
  • 1 peeneks hakitud punane sibul
  • 1 tšillikaun, seemned eemaldatuna, peeneks hakituna
  • peotäis hakitud värsket koriandrit
  • 1 suurem avokaado, tükeldatuna
  • peotäis kirsstomateid
Kuumuta suures potis vesi, lisa sool ning lase keema tõusta. Kalla puhastatud krevetid sinna sisse ning keeda 1-2 minutit, sõltuvalt krevettide suurusest. Tõsta krevetid kiiresti vahukulbiga välja ning jahuta külma vee all, et vältida edasiküpsemist. Tükelda krevetid veidi väiksemaks ning tõsta kaussi. Lahusta suhkur tsitruste mahlas. Kalla krevettidele tsitruseliste mahl ning aseta krevetid umbes pooleks tunniks külma. Sega juurde hakitud tšilli ja punane sibul. Tõsta veel umbes pooleks tunniks külma. Enne serveerimist lisa tükeldatud kirsstomatid, avokaado ja koriander. Serveeri kohe.
Veinisoovitus: Torres Verdeo Verdejo