Kõrvitsasai kuivatatud jõhvikate ja tumeda šokolaadiga

  • 350 g muskaatkõrvitsa püreed (puhastatud, ahjus küpstatud ja püreestatud kõrvitsa kaal)
  • 220 g täistera speltajahu
  • 1 tl soodat
  • 2 tl kaneeli
  • ½ tl kardemoni
  • ½ tl muskaatpähklit, riivituna
  • ½ tl soola
  •  2 muna
  • 1,5 -2 dl rafineerimata roosuhkrut 
  • 1 dl päevalilleõli või kookosõli (sulatatud)
  • 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • 100 g tumedat šokolaadi, hakituna
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
Sega ühes kausis omavahel jahu, sooda, kaneel, kardemon, muskaatpähkel ja sool.
Teises kausis vahusta munad koos suhkruga kergelt vahule. Lisa kõrvitsapüree, õli või kookosrasv ja apelsinimahl. Ühenda omavahel kaks segu ja lisa tükeldatud tume šokolaad ning kuivatatud jõhvikad.
Kalla tainas võiga või kookosrasvaga määritud vormi. Küpseta 170-180 kraadi juures ca 60 minutit. Kui küpsetis hakkab pealt liialt pruunistuma, kata see fooliumiga. Küpsust kontrolli tikuga. Kõrvitsasaia keskossa torgatud puidust tikk peab jääma puhtaks. Tõsta kõrvitsasai ahjust välja ja võimalusel jahuta jahutusrestil.