Kõrvitsasai

  • 2,5 dl piima
  • 25 g presspärmi
  • 2 tl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 muna (M)
  • 200 g muskaatkõrvitsa püreed (ahjus pehmeks röstitud ja püreestatud muskaatkõrvits)
  • 50 g võid, sulatatult
  • 150 g  nisujahu
  • 400 g täisteraspeltajahu
  • määrimiseks sulavõid ja peale raputamiseks kõrvitsaseemneid

Soojenda piim käesoojaks. Vala kausi põhja väike sorts sooja piima, pudista sisse pärm ja lahusta. Lisa suhkur, sool, lahtiklopitud muna ja kõrvitsapüree. Sega läbi.
Sega jahud omavahel. Lisa kolmveerand jahusegust vedelatele ainetele ja sõtku (köögikombaini taignakonksude abil või käsitsi) ühtlaseks elastseks taignaks. Sõtkumise lõpuosas lisa sulavõi. Vajadusel lisa vähehaaval ka ülejäänud jahu. Taigen jääb veidi pehmem ja niiskem, kui tavapärane pärmitaigen. Lase tund-poolteist soojas kohas kerkida. Vormi taignast jahuste käte abil kuklikesed. Tõsta need ahjuvormi, nii et vahele jääb umbes sentimeetri jagu ruumi. Lase veel pool tundi vormis kerkida. Määri kuklid seejärel pealt sulavõiga ja raputa peale kõrvitsaseemneid. Küpseta 200 kraadises eelkuumutatud ahjus 15-20 minutit. Lase enne söömist veidi jahtuda.