Kookospiima-maasikatort väikse sidruniga

Kookospiimabiskviit:

  • 300 g toasooja võid
  • 350 g suhkrut
  • 4 munakollast
  • 1 muna (võid kasutada ka 3 tervet muna, aga munakollased annavad parema tekstuuri) poole sidruni koor (riivitult)
  • 300 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 250 ml kookospiima
  • 1 tl söögisoodat
  • 2 sl õuna- või valgeveiniäädikat
Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata kaks ümmargust 24 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaberiga. Vahusta või ja sidrunikoored suhkruga heledaks, kohevaks vahuks. Lisa munad ja vahusta, kuni mass on ühtlane.
Teise kaussi pane nisujahu koos küpsetuspulbriga. Sega vahustatud või hulka kahes osas kookospiim ja jahu. Eraldi väikesessse kaussi mõõda sooda ja vala peale äädikas. Sega kiirelt läbi ja vala taina hulka ning sega korralikult läbi. Jaota tainas võrdselt kahte vormi. Küpseta 25-30 min ja vaheta biskviitide kohta küpsemise ajal. Jahuta.

Maasika ja sidruniga võikreem:

Pese ja puhasta maasikad. Lõika õhukesteks viiludeks ja aseta kõrvale. Vahusta või suhkru ja vanillisuhkruga heledaks, kohevaks vahuks. Lisa toorjuust ning sega korralikult läbi, et toorjuustu tükke sisse ei jääks. Nüüd lisa sidruni- või laimimahl. Mõõda veerand kreemist teise kaussi. Pane kõrvale ja kasuta hiljem koogi katmiseks.

Tordi ehitamine:

Lõika mõlemad biskviidid horisontaalselt pooleks. Aseta alumine biskviit koogialusele. Kata maasikatega ning maasikate peale tõsta kreem. Silu ühtlaseks. Kata biskviidiga, seejärel korda maasikate ja kreemikihti, kuni biskviiti jätkub. Pealmisele kihile ära maasikaid pane. Niisuta torti pealt sidrunimahlaga. Kata pealt ja äärtest õhukese kreemikihiga, silu ühtlaseks ja hoia 30 min külmas. Lisa ülejäänud kreem, silu hästi siledaks ja kaunista meelepäraselt.