Kookoshelveste ja kirssidega šokolaadikook

Vaja läheb:

  • 250 g võid
  • 250 g tumedat šokolaadi
  • 6 suurt muna
  • 100 g tumedat muscovado suhkrut
  • 170 g (õlivaba) mandlijahu või 150 g toortatrajahu
  • 50 g naturaalset magustamata kakaopulbrit
  • 100 g kookoshelbeid
  • 250 g kirsse või marju
Tükelda või ja šokolaad ning sulata veevannil (ehk aseta kuumakindel kauss veega täidetud ja madalal kuumusel oleva poti peale nii, et see vette ei ulatu ja lase sulada). Sega või ja šokolaad ühtlaseks, võta kauss poti pealt ära ja sega hulka kergelt lahtiklopitud munad, suhkur, jahu, kakaopulber ja kookoshelbed. Kõige viimasena lisa marjad ning sega õrnalt ühtlaseks nii, et marju ei purusta ega neist mahla välja ei pressi.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20×30 cm neljakandilisse vormi, silu pind ja küpseta ahjus 170 kraadi juures 25-30 minutit, kuni pealispind on kuivaks muutunud. Lase koogil vormis 20 minutit taheneda, tõsta restile ja lase veel 20 minutit seista, kuni kook on täielikult jahtunud.

Soovi korral tee peale kate:

  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 2 sl (30 g) muscovado siirupit
  • 100-200 g kirsse või marju
  • soovi korral peotäis kookoshelbeid või -laaste
Tükelda šokolaad ja sulata veevannil, sega visplit kasutades hulka toorjuust ja siirup ning laota jahtunud koogile. Peale puista marjad ja soovi korra ka kookoshelbeid või -laaste.