Kolme šokolaadi kook
8-le
Põhi
- 4 muna
- 50 g heledat muscovado suhkrut
- 100 g tumedat šokolaadi
- 60 g võid
- 1 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soola
Vahusta munad suhkruga. Sulata või ja lisa potti tükeldatud šokolaad. Lisa munavahule šokolaadi-võisegu, sega ühtlaseks. Sõelu juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Kata lahtikäiva 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Vala tainas vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.
Rabarberi-mündimoos
- 200 g rabarberit
- 120 g moosisuhkrut
- 1 väikse sidruni mahl
- peotäis värskeid mündilehti ( u 1 dl hakituna)
Sega tükeldatud rabarberid suhkru, sidrunimahla ja hakitud mündiga potis. Lase seista pool tundi. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel aeg-ajalt segades 8 minutit. Lase jahtuda.
Koogi niisutamiseks
- peotäis mündilehti
- 1 dl sidrunimaitselist mineraalvett
- 1 tl suhkrut
Sega suhkur ja mündilehed mineraalveega ja jäta maitsestuma.
Piimašokolaadi kreem
- 200 g toasooja toorjuustu
- 100 g piimašokolaadi
- 2 sl heledat muscovado suhkrut
Sulata šokolaad vesivannil või mikros. Pane kõik koostisosad kaussi. Sega mikserit kasutades kreem ühtlaseks.
Valge šokolaadi kreem
- 200 g toorjuustu
- 2 tl vanillisuhkrut
- 100 g valget šokolaadi
- 1/2 laimi mahl
Sulata šokolaad vesivannil või mikros. Pane kõik koostisosad kaussi. Sega mikserit kasutades kreem ühtlaseks.
Koogi kokkupanek
- 200 g maasikaid
- mõned mündilehed
Lõika koogipõhi pooleks. Nõruta niisutusvedelik, et eemaldada mündilehed ja lusika abil niisuta koogipõhjad. Määri ühele põhja poolele moos ja tõsta teine pool peale.
Määri peale piimašokolaadi kreem ja lisa siis valge šokolaadi kreem. Tõsta kook külmkappi tahenema. Enne serveerimist kaunista maasikate ja mündilehtedega.