Kookose-laimikook

Põhi

  • 150 g küpsiseid (digestive või kaera)
  • 3 sl kookosrasva
  • 2 sl kookoshelbeid

Kate

Hoia kookoskoore purke vähemalt ööpäev külmkapis.

Purusta küpsised peeneks, sulata kookosrasv ja sega küpsistega. Suru küpsisegu pirukavormi põhjale (lahtikäivat koogivormi ei soovita kasutada, kuna täidis on suhteliselt vedel)
ja raputa peale kookoshelbeid.Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks vala kookoskoore purgist ära vedelik (võid kasutada seda smuuti valmistamisel). Kasuta täidise jaoks ainult tahket osa. Lisa suhkur, riivi peenelt ühe laimi koor ja pigista laimidest mahl. Lisa muna ja sega kreem ühtlaseks, maitsesta vanillisuhkruga.

Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda ja tõsta külmkappi paariks tunniks tahenema. Serveerimisel puista peale kookoslaaste.