Kohupiima-mandlikook maasikatega

  • 120 g toasooja võid
  • 160 g ekstrapeent suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 4 muna
  • 200 g maitsestamata kohupiima
  • 250 g mandlijahu
  • 300 g maasikaid + kaunistamiseks
  • 1 sl maisitärklist
  • suurem peotäis mandlilaaste
  • tuhksuhkrut (soovi korral)

Eralda munavalged kollastest. Vahusta või suhkrutega, lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Seejärel sega hulka kohupiim ja mandlijahu.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt ülejäänud taina hulka. Seejärel sega õrnalt sisse tärklisega segatud maasikad (jäta need terveks ja lõika ainult suured pooleks).

Vala tainas ettevalmistatud (st põhjas küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga ülepuistatud) 24 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi, silu pind ja puista ühtlase kihina peale mandlilaastud. Küpseta 170-kraadises ahjus 50-60 minutit kuni kook on tahenenud ja pealispind hakkab kergelt kuldseks muutuma.

Lase koogil vormis jahtuda. Enne serveerimist sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut ja kaunista maasikatega või paku juurde maasikatest tehtud suhkruta või vähese suhkruga toormoosi.