Kihiline magustoit kaerakoorevahu ja rabarberi-ingveri vahekihiga

Kogus: 4-le

Rabarberi-ingveri kompott

  • 5-6 rabarberivart, tükeldatuna
  • pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
  • 1-1,5 dl  rafineerimata roosuhkrut
  • 1 dl valget veini

Valmista esmalt rabarberi-ingveri kompott. Selleks kalla kastrulisse tükeldatud rabarber ja ingver. Lisa valge vein ja suhkur. Sega kõik läbi ja kuumuta keemiseni. Keeda mõned minutid aeg-ajalt segades, kuni rabarber hakkab pehmenema. Tõsta pliidilt ja jahuta.

 

Kaeravahu jaoks vahusta ühes kausis kaerakoor kohevaks vahuks. Teises kausis vahusta munavalged ja kolmandas kausis munakollased koos suhkru ja vanillisuhkruga helekollaseks vahuks. Ühenda kõik vahud omavahel kergelt segades kokku. Väldi liialt tugevat segamist, et munavalgevaht ära ei vajuks.
Lao parajaks murtud küpsised pokaali. Säti sinna peale rabarberikompotti ja lisa kaerakoort. Korda sama järjekorda veel, aga jäta veidi rabarberkompotti ka magustoidule peale tõstmiseks. Lase enne serveerimist veel paar tundi külmkapis maitsestuda ja küpsistel pehmeneda. Serveeri jahedalt.