Kihiline rabarbri-kohupiima magustoit

neljale

  •  200 g rabarberit
  • 100 g moosisuhkrut 
  •  0,5 vanillikauna
  •  poole sidruni mahl
  •  300 g maitsestamata kohupiimakreemi 3%
  •  2 dl vahukoort
  •  2 sl tuhksuhkrut
  •  1 tl kardemoni
  •  pisut riivitud sidrunikoort
  •  12 Amaretti küpsist
Vala tükeldatud koorimata rabarber potti koos suhkruga, lisa sidrunimahl ning pooleks lõigatud vanillikaun, millest tõmba noaotsaga seemned välja ja lisa samuti potti. Kuumuta ettevaatlikult segades, kuni suhkur on sulanud ja edasi veel u 5 minutit, seejärel lase täielikult jahtuda. Rabarber pehmeneb jahtudes veelgi.
Vahusta koor tuhksuhkruga ja sega kohupiima ning kardemoniga. Lisa pisut riivitud sidrunikoort. Jaga klaasist serveerimisvormidesse osa kohupiimakreemist, tõsta peale kiht rabarbrisegu (jäta vanillikaun puutumata või eemalda enne) ning pudista sellele küpsiseid. Korda veel üks kord kihtide jagamist samas järjekorras. Serveeri kohe.