Karulaugusalat Feta juustu ja röstitud paprikaga

3-4-le

  • punt karulauku
  • umbes 2 cm pikkuseid nurmenukulehti ja kaunistuseks õisi
  • 3 avokaadot
  • 10 redist
  • 3 röstitud paprikat
  • 10 kirsstomatit
  • 150 g Feta juustu
  • värskelt jahvatatud musta pipart

 Salatikaste:

Haki karulauk peenikesteks ribadeks ning laota taldrikule, lisa ka nurmenukulehed. Viiluta redised, tomatid ja avokaado ning lisa ka need salatile. Tõsta salatile röstitud ja maitsestatud paprikaviilud ning poolitatud kirsstomatid. Lisa salatile Feta juust, sobib ka Feta juustu sarnane soolane lehmapiimast valmistatud Fitaki juust. Jahvata salatile musta pipart. Soola pole tarvis lisada, sest juust on üsna soolane. Kaunista salat nurmenukuõitega.
Pane väiksesse purki oliiviõli, sidrunimahl ja maitseks veidi suhkruroo siirupit, loksuta kaste ühtlaseks ja kalla salatile.
Röstitud paprikad saad valmistada ka mõni päev enne salati tegemist, sest need säilivad purgis koos oliiviõliga vähemalt nädala, samuti saab neid lisada erinevatele salatitele.

Röstitud paprikad oliiviõlis:

  • 6 paprikat
  • 3 küüslauguküünt
  • umbes 1/2 dl külmpressitud oliiviõli
  • 2 tl heledat muscovado suhkrut 
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl kuivatatud estragoni
  • ¼ tl meresoola
  • ½ tl värskelt jahvatatud musta pipart
Poolita paprikad ning eemalda neilt seemned ja sabad. Aseta paprikad lõikepind allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti paprikaid 200-kraadises ahjus umbes 25-35 minutit (nahad võivad pealt mustaks tõmbuda, need tuleb hiljem eemaldada). Küpsetusaeg sõltub sellest, kui krõmpsuvaid või pehmeid paprikaid  soovid. Kohe ahjust välja võttes kata ahjuplaadil olevad paprikad fooliumiga ning lase neil jahtuda vähemalt käesoojaks. Seejärel eemalda paprikatelt nahad, need peaks nüüd väga hõlpsalt lahti tulema. Soovi korral lõika paprikad ka väikesemateks tükkideks.
Kui tarbid paprikad kohe ära, pole neid tarvis purki kihiti laduma hakata. Sel juhul puista röstitud paprikatele maitseained, haki küüslauk peeneks ja lisa ka see, ning kalla üle hea külmpressitud oliiviõliga.
Paprikad sobivad kohe söömiseks, aga säilivad vähemalt nädala ka külmkapis.  Kui teed paprikad purki sisse, sega maitseained omavahel eraldi kausis. Purgi põhja lähevad paprikad, seejärel maitseained, küüslauk ja oliiviõli, taas paprikad, maitseained, küüslauk ja oliiviõli jne.