Kevadine umbrohusalat pošeeritud muna ja sinepise kastmega

Salatikaste:

  • 3 sl extra virgin oliiviõli
  • 1 tl sinepit
  • 1 sl heledat suhkrusiirupit
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • soola

Salat:

  • 100 g erinevaid salatilehti
  • 300 g kirsstomateid
  • 150-200 g (kuum)suistulõhet
  • 2-4 muna (vastavalt sööjate arvule)
  • 2 sl äädikat
  • 1 tl soola
  • peotäis meelepäraseid (pannil kergelt röstitud) seemneid või pähkleid
  • peotäis parmesanilaaste või 1 tükkideks rebitud mozzarellapall
  • paar peotäit värskeid noori umbrohulehti (nt naat ja võilill)

Sega visplit kasutades või purgis loksutades kastmeained ühtlaseks kastmeks. Vala kaste kaussi pestud ja kuivatatud salati- ja umbrohulehtedele ning sega korralikult läbi. Lõika kirsstomatid pooleks ja sega salati hulka. Puista peale seemned ja juustulaastud või -tükid ning jaga salat sööjate taldrikutele.

Viimasena pošeeri munad. Selleks löö muna väiksesse tassi ning lase veel kastrulis või potis kergelt keema minna. Lisa äädikas ja sool ning tekita vees nii-öelda tsentrifuug ehk pane vesi vispli või noa abil keerlema. Pöörise keskele vala aeglaselt muna ja lase sellel 3-5 minut keeda, sõltuvalt sellest, kui vedela kollasega muna soovid. Oluline on, et munavalge oleks tahenenud. Pildil olev vedela sisuga muna kees umbes 3 minutit.

Tõsta muna vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma ja aseta minuti-paari pärast iga sööja salatile. Jahvata peale veel musta pipart, puista soovi korral soolahelbeid ja naudi kohe!