Kartuli-munasalat sinepise vinegrettkastmega

  • 300 g värskeid keedetud kartuleid
  • 10 redist
  • 2 lühikest kurki
  • 3 keedetud muna
  • peotäis värsket spinatit
  • pundike värsket tilli

Sinepine vinegrettkaste

  • 2 sl valge veini või õunaäädikat
  • 1 sl Dijoni sinepit
  • 1 sl heledat siirupit
  • 0,5 dl oliiviõli
  • 0,5 tl soola
  • paar keerdu musta pipart

Tükelda kartulid. redised, kurgid ja munad. Tõsta kaussi ja lisa peotäis spinatilehti. Vinegrettkastme tegemiseks vispelda väiksemas kausis kokku valge veini või õunaäädikas, sinep ja siirup. Lisa nirena oliiviõli, samal ajal pidevalt edasi vispeldades, kuni kaste emulgeerub paksemaks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Vala salati koostisosadele. Raputa peale värsket hakitud tilli ja sega kõik läbi.