Karamellised minipavlovad mandariinide ja jõhvikatega
Mandariinid ja jõhvikad siirupis
- 200 g suhkrut
- 100 ml vett
- 1 tähtaniis
- 5 nelgitera
- 1 kaneelipulk
- 3-4 mandariini
- peotäis jõhvikaid (võivad olla külmunud)
Tõsta suhkur ja vesi koos vürtsidega potti, kuumuta keemiseni ja keeda madalal tulel 10 minutit. Koori mandariinid (proovi eemaldada ka võimalikult palju valget kooreosa) ja eralda lõikudeks. Tõsta siirupipott kuumalt pliidilt ära ja lisa kuuma siirupisse mandariinilõigud ning jõhvikad. Kata kaanega ja lase täielikult jahtuda. Võid selle lisandi valmistada isegi päev varem, nii on maitse veel parem.
Karamellised minipavlovad
- 2 toasooja munavalget (vähemalt pool tundi toasoojas seisnud)
- näpuotsaga soola
- 50 g heledat muscovado suhkrut
- 50 g suhkrut
- 0,5 tl maisitärklist
- 0,5 tl valge veini äädikat
- 1 kuhjaga tl mõru kakaopulbrit
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmeks valgeks vahuks. Sega omavahel suhkrud. Jaga suhkrusegu mõttes kolme ossa. Lisa jaokaopa munavalgetele, iga lisamise järel paar minutit vahustades.
Vahusta, kuni saad ühtlase, läikiva ja tugeva vahu. Puista vahu peale tärklis ja tilguta äädikas. Lase paar tiiru veel, nii et ka need seguneksid vahuga. Puista vahule kakaopulber ja sega spaatliga hästi kergelt siiruviiruliseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta ahjuplaadile kahe supilusika abil võrdsete vahedega kuus vahutörtsu. Võid klaasiääre ja pliiatsi abil piirjooned ette joonistada.
Vormi spaatliga neist pesad: seest madalamad (sinna tuleb täidis), äärtest kõrgemad.
Kuumuta ahi 160 kraadini. Tõsta plaat ahju keskmisele siinile ja alanda kohe kuumus 115-le.
Küpseta 45 minutit. Kui aeg täis, lülita ahi välja, aga hoia beseesid veel 15 minutit kinnise uksega ahjus.
Jahuta beseed praokil uksega ahjus täielikult. Korralikult jahtunud ja kuivanud beseed libisevad ise küpsetuspaberilt maha.
Kreem
- 200 g 35%-list koort
- 1 sl vanillisuhkrut
- 200 g kohupiimapastat
Vahusta koor vanillisuhkruga üsna tugevaks vahuks. Sega hulka kohupiimapasta ja vahusta veel paar tiiru.
Pane kreem pavlovatesse, kreemi peale laota siirupisi mandariiniviile ja jõhvikaid. Soovi korral puista pavlovatele veidi kaneeli või kakaopulbrit.