Karamellised juustukoogiruudud õuntega

Üheksale

  • 200 g piparkooke*
  • 70 g võid
  • 600 g toasooja toorjuustu
  • 3 toasooja muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 150 g  fariinsuhkrut + 1 sl
  • 1 dl toasooja hapukoort + 1 sl
  • 1 sl maisitärklist

Kate

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud, u 22x22cm suurusesse koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus u 10 minutit. Lase vormil jahtuda ja samal ajal valmista täidis.

Selleks sega toasoe toorjuust ja hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Võid kasutada selleks köögikombaini aeglasemat režiimi, aga ära vahusta. Lisa ükshaaval munad ja sega sekka tärklis. Vala saadud segu jahtunud koogipõhjale. Sega ühtlaseks 1 sl hapukoort ja fariinsuhkrut, tõsta koogile ja tõmba lusikavarre abil koogile siiruviiruline muster. Küpseta 160-kraadises ahjus u 45-50 minutit, kuni kate on tahenenud, aga keskelt veel veidi võdiseb. Lase täielikult toatemperatuuril jahtuda ja tõsta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks või järgmise päevani.

Õunakatte valmistamiseks keeda õunad koos vee, kaneeli ja kardemoniga u 10 minuti jooksul peaaegu pehmeks. Lisa suhkur ja lase veel paar minutit podiseda. Jahuta ja serveeri koos koogiga. Kui õunakate kipub liialt tarretuma, lisa sellele veidi kuuma vett.

*) – Piparkoogipõhi lisab koogile sügistalvist vürtsikat lisa, kui soovid mahedama maitsega kooki, kasuta Digestive või kaeraküpsiseid.