Kanafilee mustade ubadega

  • 500 g tükeldatud kanafileed
  • 1 sl light sojakastet
  • 1,5 sl Shaoxingi riisiviina
  • 1 sl pruuni roosuhkrut
  • 1 sl seesamiõli
  • 2 tl maisitärklist
  • 2 sl maapähkliõli
  • pöidlasuurune jupp värsket ingverit
  • 3-4 küüslauguküünt
  • 2-3 hakitud šalottsibulat
  • peotäis hakitud rohelist sibulat
  • 3 sl  jämedalt hakitud musti ube
  • 150 ml kanapuljongit (soovitavalt puljongifondist)
Sega sojakaste, riisiviin, suhkur, seesamiõli, tärklis ja pool teelusikatäit soola. Aseta kanatükid selle marinaadi sisse vähemalt 20 minutiks. Kuumuta vokkpann kõrgel kuumusel, kalla sinna maapähkliõli ning kui õli on korralikult kuum, voki kanatükke umbes 2 minutit. Lisa ingver, küüslauk, šalottsibul, pool rohelise sibula kogusest, mustad oad ning voki veel umbes 2 minutit. Lisa nüüd puljong, lase pannitäiel keema tõusta, alanda kuumust ning hauta kaane all 3-4 minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Serveerimisel puista peale ülejäänud roheline sibul. Serveeri koos basmatiriisiga.

Riisi keetmine

  • 4 dl basmati riisi
  • 6 dl vett
Kalla riis suurde kaussi ning pese toasooja vee all kätega riisi liigutades riis läbi. Kalla vesi ära ning pese uuesti. Korda protseduuri 3-4 korda, kuni riisist eralduv vesi jääb enam-vähem puhtaks. Nõruta riis ning aseta keedupotti. Kalla peale vesi. Vesi peab olema 2,5 cm kõrgemal kui riisi tasapind. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning lase keeda ilma kaaneta, kuni pinnal olev vesi on riisi sisse keenud. Aega kulub selleks umbes 10- 15 minutit. Riisimassi sisse peaksid olema keemisest tekkinud ka väikesed augud (kraatrid).
Kata nüüd pott kaanega, alanda kuumus minimaalseks ning jäta riis veel 10-15 minutiks tulele. Tõsta tulelt, lase 5 minutit puhata ning sega siis kahvliga  riis kohevaks.