Karamellistatud noored porgandid

Võluv lisand  lihale või kalale on noored, magusad ja kergelt krõmpsud porgandid. Noorte suviste porgandite puhul võib ära kasutada ka õrnad porgandipealsed.

 

  • 500 g pealsetega noori porgandeid
  • 2 sl suhkruroosiirupit 
  • 2 + 2 sl oliiviõli
  • soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 sl võid
Puhasta porgandid ja lõika pikkupidi pooleks. Haki porgandipealsed peeneks.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel 2 sl õli ja lisa seejärel porgandid. Maitsesta porgandeid soola ja pipraga ja sega neid nii, et kõik oleksid õliga kaetud. Küpseta porgandeid umbes 3 minutit ja lisa siis suhkrusiirup. Sega porgandid suhkrusiirupiga läbi ja hauta seni, kuni need on parajalt pehmed, kuid kergelt veel al dente. Vajadusel lisa veidi vett, kui pannitäis kipub liiga kuivaks jääma. Seejärel lisa võid ja küpseta, kuni või on sulanud. Sega läbi.
Kuumuta teisel pannil 2 sl õli. Vala sinna noored porgandipealsed ja lase krõbedaks küpseda. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta majapidamispaberile nõrguma. Aseta porgandid serveerimistaldrikule, lisa neile ka krõbedad porgandipealsed ja serveeri kohe.