Kaiserschmarrn ehk Austria rebitud pannkook

  • 4 muna
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 4 dl/220 g jahu
  • 5 dl piima
  • 30 g võid
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • tuhksuhkrut peale puistamiseks
  • soovi korral jõhvikamoosi, värskeid jõhvikaid ja/või jäätist serveerimiseks

Kuumuta ahi 220 kraadini. Eralda munavalged munakollastest ja vahusta soola ning 2 sl suhkruga koos tugevaks vahuks. Klopi suuremas kausis ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga munakollased kergelt vahuseks ja lisa vaheldumisi osade kaupa jahu ning piim, vahepeal segades, nii et saad ühtlase taina. Lisa vahustatud munavalged ja sega ettevaatlikult tainasse.

Kuumuta ahjukindla käepidemega pann pliidil, sulata või ja lisa tainas. Puista peale jõhvikad. Kuumuta keskmise kuumuse juures u 3 minutit, et pann kuumeneks ja põhi veidi eelküpsetust saaks, seejärel tõsta pann ahju ja küpseta veel u 15 minutit, kuni pannkook on kena ja kuldse jumega. Tõsta ahjust välja, rebi kahe kahvli vahel suupärasteks ampsudeks ja puista üle tuhksuhkruga. Serveeri niisamuti või näiteks jõhvikamoosi, värskete jõhvikate ja jäätisepalliga.