Jogurtipannkoogid

u 30 tk

  • 3 muna
  • 5 dl maitsestamata jogurtit
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl riivitud sidrunikoort
  • 1 sl võid

Lisaks

  • 300 g (külmutatud) musti sõstraid ja vaarikaid
  • 120 g  moosisuhkrut
  • jogurtit, tuhksuhkrut

Klopi kokku munad, suhkur ja vanillisuhkur, sidrunikoor, sool ning jogurt. Teises nõus sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning sega see vedela jogurtisegu hulka. Sulata pannil või ja vala see samuti taina hulka. Tõsta keskmise kuumusega pannile supilusikaga tainast ja kuumuta paari minuti jooksul koogid mõlemalt poolt kuldkollaseks. Kui tainasse hakkavad tekkima väikesed augud, on kook ümber keeramiseks valmis. Kui kasutad nakkumiskindlat panni, pole peale või sulatamist rohkem seda tarvis pannile lisada.

Kuumuta marjad ja suhkur väikese sortsu veega väksemas potis keemiseni ja lase 5-10 minutit vaikselt podiseda. Lase jahtuda või serveeri soojalt koos jogurtipannkookide, lusikatäie jogurti ja tuhksuhkruga üle puistatult. Soovi korral lisa kookidele ka veidi külmutatud marju.