Jõhvikatega mandlikeeks

  • 160 g toasooja võid
  • 150 g  ekstrapeent suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 3 suurt toasooja muna
  • 1 sl konjakit, brändit vm kanget alkoholi
  • 50 g maisijahu
  • 50 g toortatrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g mandlijahu
  • 50 g hapukoort
  • 3 peotäit värskeid või külmutatud jõhvikaid vm marju
  • 3 sl mandlilaaste
 Vahusta või suhkrutega heledaks kohevaks vahuks. Seejärel vahusta ükshaaval hulka munad, lisades järgmise, kui eelmine on tainaga segunenud. Sega hulka ka alkohol. Sega sõelutud maisi- ja tatrajahu küpsetuspulbri ja soolaga läbi. Lisa mandlijahu ning seejärel sega kuivainesegu koos hapukoorega võivahuga ühtlaseks.
 Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 23-24 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber. Võid kasutada ka väiksemat vormi (nt 20 cm diameetriga) või piklikku keeksivormi. Silu taina pind ning puista ühtlaselt sellele marjad ja mandlilaastud vajutades neid kergelt tainasse.
 Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja keskele sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Kui kasutad keskmise suurusega keeksivormi või 20 cm läbimõõduga ümmargust vormi, on küpsemisaeg u 45 minutit. Lase koogil 15 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel restile jahtuma.
 Serveerimisel sõelu peale tuhksuhkrut.