Hautatud kalkunikael, marineeritud kalkunisüda ja küpsetatud kalkunisaba.

Hautatud kalkunikael:

  • 1 kalkuni kael
  • 100 g porgandit
  • 100 g sibulat
  • 5-6 tera vürtsi
  • 4 küüslauguküünt
  • õli
  • soola
  • pipart
Pruunista kalkun ja maitsesta soola ja pipraga. Samal pannil pruunista köögiviljad koos vürtsiga. Aseta kael potti, vala vesi peale ja hauta tasasel tulel, kuni liha tuleb kondi küljest lahti.

Punaveini-kaneelikaste:

  • 1 kalkuni kints
  • vett
  • 3 g tüümiani
  • 2 loorberilehte
  • 1 oks rosmariini
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 porgand
Pruunista kints ahjus koos köögiviljadega. Pane kalkun potti ning vala vesi peale. Lase keema ja koori vaht pealt ära, lisa ülejäänud ained ning keeda puljong valmis. Kurna.
  • 100 ml punast veini
  • 2 tera vürtsi
  • 2 nelki
  • 1 kadakamari
  • 1 kaneelikoor
  • 20 g pruuni roosuhkrut
  • 500 ml kalkunipuljongit
  • 10 g võid
  • 10 g palsamiäädikat
Pane kõik ained potti ning keeda, kuni vedelikust jääb pool alles. Kurna läbi sõela potti tagasi ning keeda veel poole vähemaks. Lõpuks sega või kastmesse.

Marineeritud kalkunisüda:

  • 2 kalkuni südant
  • soola
  • vett
  • 1 loorberileht
Pese südamed ja leota neid külmas vees. Pane keema. Keeda umbes 15-20 minutit.
Tükelda sibul väikesteks kuubikuteks ja haki murulauk, sega kõik ained kokku ning pane keedetud kalkuni südamed marinaadi. Marineeri paar tundi.

Küpsetatud kalkunisaba:

  • 2 kalkuni saba
  • soola
  • musta pipart
  • tšillipulbrit
  • suitsupaprikapulbrit
Maitsesta kalkunisabad maitseainetega ning jätta 12 tunniks marinaadi seisma. Hauta potis paar tundi ning lõpuks küpseta ahjus valmiseni 180 kradadi juures 15-20 min.

Porgandi-küüslaugupüree:

  • 150 g porgandit
  • 7 g küüslauku
  • 1 loorberileht
  • 10 g võid
  • 35 g toorjuustu
  • 7 g pruuni roosuhkrut
  • soola
Pane porgand, küüslauk ja loorber keema. Keeda porgand pehmeks, eemalda loorber ning püreesta, lisades sulatatud või ja hiljem toorjuust, maitsesta. Jahuta.
Serveeri hautatud kalkunikael koos punaveini-kaneelikastme, marineeritud kalkunisüda kartulivormiga ning küpsetatud kalkunisaba porgandipüreega.