Heinane lambahautis, mudane ja lumine suitsupeet

  • 4 kg lambakints

Puhasta kints kelmetest ja üleliigsest rasvast. Küpseta heina ja lepalaastudega suitsuahjus 3-4 tund 110 kraadi juures.

Kaste

  • sibul
  • seller
  • porgand
  • küüslauk
  • lambaliha ribad (lambakintsu puhastamisest)
  • suitsutamisest eraldunud lambamahla
  • veisepuljongit
  • teriyaki-kastet
  • grillitud paprikat
Prae sibul, seller, porgand, küüslauk kuumal pannil kergelt võis. Lisa lambakintsu puhastamisest järgi jäänud tükid. Lisa lamba suitsutamisest eraldunud vedelik ja veisepuljong, teriyaki-kaste ja grillitud paprika. Keeda, kuni kaste on sobiva paksusega. Kurna.

Muda

  • 100 g tangu
  • 1 sibul
  • 10 viilu peekonit
  • 50 g võid
  • 1 vanillikaun
  • 15 kartulit
  • 1 sibul
  • 1 kg võid
  • piima
  • kalmaaritinti
Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Pane potti kartulid, sibul ja või. Kata pott 20-kordse kilega ja tõsta ahju 100 kraadi juurde 6-ks tunniks.
Keeda tangud pehmeks. Haki sibul ja peekon hästi peeneks. Kuumuta või ja prae selles sibulat ja peekonit umbes 10 minutit, kuni sibul on pehme ja peekon küps. Lõika vanillikaun pooleks ja kraabi seemned sibula-peekonisegu sisse. Sega kokku keedetud tangudega. Püreesta kartulid ja sega juurde tangud. Lisa kuuma piima ja maitsesta kalmaaritindiga.

Peedid

  • 1 kg toorest peeti
  • 200 g suhkrut 
  • 100 g väikeseid peete
Pressi mahlapressi abil kilost peetidest mahl. Lisa suhkur ja keeda kokku. Pane väikesed peedid külma veega keema ja keeda pehmeks. Seejärel jahuta jäävees. Koori ja lõika neljaks. Serveeri koos peedimahlaga.