Hapukoorejäätis virsiku, vaarikate ja mandlipuruga

kuuele

Mandlipuru

  • 30 g võid
  • 30 g jahu
  • 30 g suhkrut
  • 30 g mandlijahu
  • 1 sl kaerahelbeid
  • veidi soola

Lisaks

Jäätise valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa sool, glükoosisiirup ja vanillisuhkur. Kuumuta koor potis keemiseni ja kalla, samal ajal segades tasahilju munavahu sisse. Kalla koore-munasegu potti tagasi ja kuumuta vaiksel tulel segades u 5-8 minutit, kuni segu on paksenenud ja katab lusikaselga ühtlase kihina. Kurna segu läbi sõela ja jahuta näiteks suuremasse kaussi kallatud jääkuubikute ja vee segus toatemperatuurini. Klopi sekka hapukoor, kata kauss köögikilega ja jäta järgmise päevani külmikusse maitsestuma.

Kalla siis segu jäätisemasinasse, töötle vastavalt masina juhistele ja jäta saadud jäätisesegu vähemalt kolmeks tunniks veel sügavkülma tahenema.

Ükskõik millisel sobival ajal jäätise valmimise jooksul valmista puru. Selleks näpi kõik koostisained kokku, just nagu purukoogi valmistamisel. Kalla saadud puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadi juures u 10 minutit, kuni jumekas. Lase täielikult jahtuda ja hoia kaanega karbis kuni kasutamiseni.

Enne serveerimist tõsta jäätis u 15 minutit varem toatemperatuurile. Viiluta virsikud ja kalla koos vaarikatega kaussi ning lisa tuhksuhkur. Sega kergelt läbi – nii pehmeneb kausisisu pisut ja muutub mahla eraldumisel kenaks ja läikivaks. Tõsta virsiku-vaarikasegu kaussidesse, tõsta peale jäätisepalle ja puista viimasena peale mandlise maitsega puru.