Brüleejäätis rabarbriga

  • 8 munakollast
  • 400 ml vahukoort
  • 200 ml kohvikoort
  • 1,5 dl roosuhkrut
  • 1 vanillikaun, pikuti poolitatud ja seemned välja kaabitud
  • 2 sl viina
  • 250 g rabarbrit
  • 4-5 sl roosuhkrut 
  • väike peotäis karamellsuhkru kuubikuid
Kuumuta vahukoor ja kohvikoor koos vanillikauna ja -seemnetega potis, kuni selle servadesse tekivad väikesed mullid. Tõsta pott pliidilt ja lase mõni minut tõmmata. Vispelda munakollased ja suhkur heledaks ja kohevaks ning lisa pidevalt vispeldades umbes pool kooresegust. Vala munavaht potti ülejäänud koore hulka ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ning katab ühtlaselt puulusika tagumist külge. Kurna segu läbi peene võrguga sõela ja aseta segu pinnale toidukile, et ei tekiks nahka. Jahuta segu täiesti maha.
 Vala tükeldatud koorimata rabarber ahjupannile ja puista peale suhkur. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni rabarber on pehme. Jahuta ja püreesta segu. Vala jahtunud kooresegu jäätisemasinasse ja lisa viin. Valmista jäätis masina instruktsiooni kohaselt. Vala jäätis karpi või sobivasse vormi ning sega juurde rabarbripüree. Hoia jäätist enne serveerimist vähemalt paar tundi sügavkülmas.
 Serveerimisel puista jäätisele köögikombainis peenestatud karamellisuhkur.