Brunsviger ehk Taani suhkrusai

  • 30 g värsket pärmi (11 g kuivpärmi)
  • 200 ml käesooja piima
  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 500 g nisujahu

Kate

Sulata või ja lase jahtuda. Lahusta pärm käesoojas piimas. (Kuivpärmi kasutades sega see jahu hulka.) Lisa munad, sool ja suhkur ning veidi jahu. Seejärel sulatatud või. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku tainas elastseks. Lase tainal soojas ruumis kerkida 30 minutit, kuni kogus on kahekordne.
Kata kõrgem ahjuplaat küpsetuspaberiga ja suru tainas kätega ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel 15 minutit kerkida.
Valmista kate. Sulata või potis ja lisa suhkur, lase vaiksel tulel podiseda, kuni suhkur on sulanud. Lisa vanillisuhkur, siirup ja kaneel. Suru tainale sõrmedega mõned lohud. Vala suhkrusegu tainale ja lase  valguda vagudesse. Lase veel 15 minutit kerkida. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni tainas on ilusti kerkinud ja suhkur karamellistunud.