Brie-juustu ja vürtsika pohlatäidisega saiad

Kogus: 12 tk

  • 400 g võiga pärmi-lehttainast
  • 200 g Brie juustu, tükeldatuna
  • muna määrimiseks
  •  pärlsuhkrut
  •  tuhksuhkrut, viimistlemiseks

Vürtsikas pohlamoos

  • 300-400 g pohli
  • 3-4 sl rafineerimata roosuhkrut
  • veidi ingverit, riivutuna või peeneks hakituna
  • 1 kaneelikang
  • 1 tl kardemoni
  • ½ apelsini mahl ja veidi riivitud apelsinikoort

Valmista esmalt pohlamoos. Selleks tõsta kõik koostisained potti ja lase keema tõusta. Suru kahvli abil osad marjad puruks. Keeda seni, kuni kaste pakseneb, tõsta siis pliidilt ja jahuta.

Rulli jahusel pinnal lehttainas pisut õhemaks ja lõika ca 5×5 cm ruutudeks. Tõsta iga ruudu keskele ca 2×2 cm brie juustu tükk ja kata see lusikatäie pohlamoosiga. Kata siis täidis teise tainaruuduga ja suru ülemise ning alumise tainaruudu servad omavahel kokku. Võid servad ka kahvli abil tugevamalt kinni vajutada. Lõika ülemise tainaruudu keskele terava noaga ristipidi lõige. Määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200-210 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni saiakesed on kuldpruunid. Valmis saiadele võid veel tuhksuhkrut puistata. Serveeri soojalt, nii on saiakesed kõige maitsvamad.