Beseekihiga Key Lime Pie

Põhi

  • 20 g jahvatatud mandleid, 130 g maisijahu, 90 g toortatrajahu ja 0,5 tl küpsetuspulbrit või 250 g nisujahu
  • 2 sl suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 130 g külma võid

Sega mandlijahu sõelutud jahude, küpsetuspulbri, soola ja suhkruga (kui kasutad nisujahu, siis sega see pärast sõelumist soola ja suhkruga), lisa väikesteks tükkideks lõigatud või ja töötle köögikombainis, haki noaga või pudista sõrmedega purutaoliseks tainaks (meenutab riivsaia). Lisa 2-3 (vajadusel rohkem) jääkülma vett, sega läbi, kuni tainas kokku hakkab, vormi palliks, keera kilesse ja aseta u 30 minutiks külmkappi.

Rulli tainas lahti või suru sõrmede abil 24 vm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja u 2 cm kõrguselt äärtele ning aseta veel 15 minutiks külmkappi. Vorm võiks olla eelnevalt ette valmistatud ehk põhjas on küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga üle puistatud.

Küpseta põhja kõigepealt 180 kraadi juures raskuse all (küpsetuspaber+keetmata riis, kuivatatud oad või herned) 10 minutit. Eemalda küpsetuspaber koos raskusega ja küpseta veel u 5 minutit kuni põhi on kuiv. Lase põhjal täielikult jahtuda.

Täidis

  • 4 munakollast
  • u 400 g (1 purk) magusat kondenspiima
  • 1,1-1,2 dl laimimahla (u 4-5 laimi)

Täidise jaoks vahusta munakollaseid paar minutit, seejärel vala vahustamise ajal sisse kondenspiim. Edasi vahustades nirista sisse ka laimimahl. Vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

Kate

Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks ja hakka supilusikatäie kaupa suhkrut lisama. Kui vaht on tihke, läikiv ja tugevate tippudega, siis tõsta see koogile (laota laiali või tee keskele kuhi) ja küpseta veel 10 minutit. Lase koogil vormis täielikult jahtuda ja aseta siis külma.