Banaanileib

Banaanileib:

  • 3 dl täistera speltajahu
  • 50 ml maitsestamata jogurtit
  • 3 banaani (2 banaani kahvliseljaga puruks vajutatuna, 1 banaan pikuti poolitatuna)
  • 1 suurem muna
  • 30 ml hästi kanget espressokohvi
  • 2 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 70 ml õli (kasutasin viinamarjaseemneõli)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl kakaopulbrit
  • 100 g tumedat tükeldatud šokolaadi
Sega ühes kausis omavahel läbi muna, jogurt, õli, kohv ja suhkur. Teise kaussi mõõda jahu, vanillisuhkur, kaneel, küpsetuspulber ja kakao. Ühenda mõlemad segud ettevaatlikult segades ning lisa siis juurde kahvliga peenestatud banaanid ja tükeldatud šokolaad. Sega kõik läbi.
Kalla tainas võiga määritud keeksivormi. Peale aseta kaks poolikut banaani ja suru neid kergelt taina sisse.

Pähklikate:

Sega omavahel hakitud pähklid, suhkur ja või ning puista pähklikate tainale peale. Suru kergelt katet ka taina sisse.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 50-60 minutit. Banaanileiva küpsust kontrolli tikuga. Kui keeksi sisse torgatud tikk puhtaks jääb, on keeks valmis. Võta küpsetis ahjust, lase umbes 15 minutit taheneda ja kummuta lõikelauale või jahutusrestile jahtuma.