Astelpajukommid

Astelpajumarmelaad:

Keeda astelpajumarju koos suhkruga 107 kaardini. Pressi läbi sõela ja lase jahtuda.

Astelpaju ja valge šokolaadi ganache:

  • 500 g valget šokolaadi
  • 170 ml 35% koort
  • 50 ml glükoosisiirupit 
  • 20 ml kondenspiima
  • 200 ml astelpajumahla
  • 30 g võid
  • 300 g tumedat šokolaadi
Kuumuta koor koos glükoosi ja kondenspiimaga, lisa sellele kuumutatud astelpajumahl ja kuumuta keemiseni. Vala segu šokolaadile ja võitükkidele. Lase 1 minut seista ja sega spaatliga ühtlaseks. Lase jahtuda.
Kommide valmistamiseks kasuta tumedat šokolaadi (50-60%) ja sobiva suurusega silikoonist vorme. Kata sulašokolaadiga vormi seinad ja lase külkapis taheneda. Vala sisse astelpaju marmelaad ja ganache, kata šokolaadikihiga ja pane külkappi jahtuma. Jahtunult eemalda kommid ettevaatlikult vormist.