Apelsini-kohupiimakreemiga vastlapuffid
Kogus: 10 tk
Keedutainas
- 130 g vett
- 115 g võid
- 100 g piima
- 1/2 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 120 g nisujahu
- 4 muna
Krõbe kate
- 35 g võid
- 40 g nisujahu
- 40 g suhkrut
Täidis
- 200 ml vahukoort
- 2 sl suhkrut
- 200 g maitsestamata kohupiima (5% rasvasisaldusega)
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 sl peenelt riivitud apelsinikoort
- 1 sl apelsinimahla
- 50 g kvaliteetset apelsinimoosi
- 40 g röstitud mandleid
Alusta krõbeda katte tegemisest. Selle jaoks sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa toasoe või ja sega ühtlaseks tainapalliks. Suru saadud tainas kahe küpsetuspaberi lehe vahele ja rulli kergelt laiali nii, et tainas jääb umbes 0,5 cm paksuselt. Aseta kahe paberi vahel tainaleht külmkappi ootele.
Nüüd valmista keedutainas. Kaalu välja õige kogus jahu ja tõsta jahukauss kõrvale ootele. Vala potti vesi, piim, suhkur ja sool. Lisa võitükid ja kuumuta keemiseni. Kui vee-piima-võisegu on keema läinud, siis tõsta pott tulelt kõrvale ja sõelu kiirelt sisse jahu. Jahu lisamine proovi võimalikult kiiresti teha ja sega siis puulusikaga kuni moodustub tainapallike.
Tõsta pott tulele tagasi ja kuumuta tainapallikest 5-6 minutit keskmisel kuumusel samal ajal seda puulusikaga kogu aeg segades.
Jäta nüüd tainapall umbes 10 minutiks jahtuma.
Kui tainapall on veel kergelt leige, siis hakka ükshaaval mikserdades või hoogsalt puulusikaga segades lisama mune.
Tõsta nüüd keedutainas tähekujulise otsikuga pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 4 cm läbimõõdused „pallikesed“. Jäta iga pallikese vahele vähemalt 2 cm kerkimisruumi.
Nüüd võta külmkapist välja krõbeda katte tainas ja lõika välja umbes 3 cm läbimõõduga ringid. Aseta need keedutainast pallikeste peale katteks. Kate küpseb ja sulab ahjus puffi peale ilusti laiali. Küpseta 185 kraadises ahjus 35-40 minutit (pöördõhk) kuni puffid on õhku täis kerkinud ja pealt ilusad kuldsed. Lase jahtuda.
Täidise valmistamiseks vala mikserdamisnõusse vahukoor ja lisa suhkur. Poole vahustamise pealt lisa koore hulka ka kohupiim ja toorjuust. Vahusta veel kuni saad koheva kreemi. Lõpus lisa vanillisuhkur ja peenelt riivitud apelsinikoor. Tõsta kreem pritskoti sisse.
Nüüd lõika jahtunud puffidelt õrnalt kaas pealt ära.
Pritsi seest tühjade puffide sisse kohupiimakreem. Lisa iga puffi sisse ka 1 tl apelsinimoosi ja 1 tl röstitud mandlitükke. Tõsta puffidele „kaas“ peale tagasi ja puista üle tuhksuhkruga. Naudi kohe!