Kohev punase sõstra kreem
neljale
Kreem
- 250 g punaseid sõstraid
- 3 munakollast
- 70 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 200 ml 35% koort
- kaunistuseks punaseid sõstraid ja beseesid
Beseed
- 3 munavalget
- 150 g ekstrapeent suhkrut
Tõsta puhastatud sõstrad potti, lisa 1-2 sl vett ja keeda paar minutit. Vajuta marju keemise ajal katki, et mahl eralduks. Aja seejärel läbi marliga kaetud sõela. Tulemuseks peaksid saama umbes 1,2 dl sõstramahla.
Vahusta munakollased suhkrutega kohevaks heledaks kreemiks. Tõsta potti ja lisa punase sõstra mahl. Keeda hästi madalal kuumusel vaikselt mulksudes 7-10 minutit, pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Lase täielikult jahtuda.
Vahusta koor ja sega kreemi hulka. Tõsta dessert magustoidupokaalidesse ja lase külmkapis paar tundi seista. Serveeri külmana, kaunistuseks punased sõstrad ja besee.
Beseede tegemiseks vahusta munavalged paksuks valgeks vahuks. Lisa pidevalt vahustades vähehaaval suhkur. Vahusta, kuni saad kõva läikiva vahu. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kondiitripritsi abil või teelusikaga väikesed kuhjakesed. Küpseta 110 kraadi juures 1-1,5 tundi, kuni nad on pealt kõvad ja seest enam-vähem kuivad. Lülita kuumus välja, tee ahjuuks praokile ja lase beseedel jahtuvas ahjus kuivada veel tund aega.