Kõrvitsaküpsised pähklikreemiga
- 100 g toasooja pehmet võid
- 100 g heledat muscovado suhkrut
- 1 muna
- 100 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soodat
- 0,5 tl soola
- 150 g täistera kaerahelbeid
- 50 g kõrvitsapüreed
- 1 tl kaneeli
Pähkli-šokolaadikreem
- 200 g röstitud sarapuupähkleid
- 150 g piimašokolaadi
- 2-3 sl õli
- 2 sl magustamata kakaopulbrit
- 2-3 sl heledat suhkrusiirupit
- soola
- 1 tl vanillisuhkrut
Vahusta lauamikseriga, või hõõru lusika abil paari minuti jooksul või ja suhkur ühtlaseks. Lisa kõrvitsapüree ja muna ning klopi, kuni need on segunenud. Sega jahu eraldi kausis soola, sooda ja küpsetuspulbriga, lisa tainale ja sega läbi. Sega juurde kaerahelbed ja kaneel.
Veereta märgade käte vahel tainast pallid ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta tainapallide vahele ruumi ja suru palle käe abil veidi lapikumaks.
Küpseta ahju keskmises osas 180 c juures 15 – 20 minutit, või kuni need on kenad ja kuldpruunid. Peale ahjust väljatõstmist lase neil plaadil u 5 minutit jahtuda ja tõsta seejärel taldrikule või jahutusrestile, kus nad saavad täielikult jahtuda ja krõbedaks muutuda.
Pähklikreemi valmistamiseks pane blenderisse röstitud pähklid ja purusta peeneks, lisa õli ja töötle kuni moodustub pasta. Kui segu on liiga tihke, lisa pisut vett. Lisa suhkrusiirup ja kakao- pulber, raputa juurde pisut soola ning lisa vanillisuhkur. Sulata veevannil šokolaad ja lisa blenderisse. Töötle, kuni kreem on siidine.
Määri kreem ühele küpsisele ja tõsta teine peale. Kui soovid küpsistele ka “silmad” meisterdada kasuta tillukesi vahukomme. Ilmesta silmi sulaškolaadiga, mida saad vahukommile tilgutada hambatikku kasutades.