Kõrvitsakõrsikud

  • 500 g jahu
  • 12 g presspärmi
  • 150 g kõrvitsapüreed
  • 50 g oliiviõli
  • 170 g käesooja vett
  • 2 tl  suhkruroosiirupit 
  • 2 tl soola seesamiseemneid
  • mooniseemneid
Sega jahu soolaga. Lahusta pärm ja siirup 70 g vees. Lisa saadud segu jahule, sega veidi ning lisa seejärel ülejäänud vesi, kõrvitsapüree ja oliiviõli. Sõtku, kuni tainas muutub elastseks ja lööb kausi küljest lahti. Vajadusel lisa jahu. Kata kauss toidukilega ja jäta 1,5 tunniks sooja kohta kerkima. Sõtku kerkinud tainas jahusel laual kergelt läbi ja jaota väikesteks võrdseteks tükkideks (u 30 g/tk). Puista lauale seesamiseemneid ja mooniseemneid. Veereta tainatükikestest kõigepealt pikad pulgad (ahjuplaadi pikkused) ning seejärel veereta neid seemnete sees. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks (15–20minutit). Enne serveerimist lase kõrsikutel täielikult jahtuda. Nii muutuvad need mõnusalt krõbedaks.