Rabarberi-rullbiskviit

Biskviit

  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl maisi- või kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 250 g väikesteks tükkideks lõigatud rabarberit

Kreem

  • 400 g kohupiima
  • 2 dl 35% koort
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • kaunistuseks tuhksuhkrut

    Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega omavahel tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu munavahule ja sega õrnalt alt üles tõstes, et mitte vahu kohevust kaotada, ühtlaseks. Lisa veel rabarberitükikesed ja sega kergelt tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220 kraadises ahjus 8-10 minutit.
    Sel ajal, kui biskviit on ahjus, tõsta lauale puhas küpsetuspaber ja puista sellele õhuke kiht suhkrut. Kui biskviit on küpsenud, tõsta ta küpsetuspaberi servadest hoides tagurpidi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda ahjus kasutatud küpsetuspaber õrnalt maha rullides, kuid jäta see lihtsalt lahtiselt, kuivamise vältimiseks taina peale.
    Kreemiks vahusta kohupiim koore ja suhkrutega. Määri kreem jahtunud biskviidile. Rulli küpsetuspaberi abil tihedaks rulliks. Lase küpsetuspaberisse keeratuna enne söömist paar tundi külmkapis maitsestuda. Sõelu peale tuhksuhkrut.