Kodune õunakook
- 600-700 g hapusid õunu (puhastatud õunte kaal)
- 100 g võid
- 100 g jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 130 suhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
- 3 muna
- 1 dl piima
- 1-2 sl kaneelisuhkrut
- tuhksuhkrut (soovi korral)
Lõika puhastatud õunad õhukesteks viiludeks. Sulata või ja lase pisut jahtuda. Sega sõelutud jahu küpsetuspulbri ja soolaga.
Teises kausis klopi munad suhkrutega lahti, lisa pool sulatatud võist ja piim. Sega ühtlaseks, lisa jahusegu ja sega õrnalt läbi. Viimasena sega õunad õrnalt taina hulka.
Tõsta tainas ettevalmistatud (sh võiga määritud ja jahuga üle puistatud) 24-26 cm läbimõõduga (lahtikäivasse) vormi, nirista peale teine pool sulatatud võist ja puista ühtlaselt peale kaneelisuhkur. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit kuni kook on pealt pruunistunud ja sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja.
Lase ahjust välja võetud koogil u 15 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja naudi kohe. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut.