Kirsimoosi ja šokolaadikattega kräsupea

Biskviidid

  • 2 muna
  • 200 g suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 220 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 sl naturaalset kakaopulbrit

Aseta kahe 24-cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber. Määri nende ääred u 2 cm kõrguselt võiga ja puista üle jahuga. Soovitan ka küpsetuspaberi võiga määrida. Aseta vormid taina valmistamise ajaks külmkappi.

Klopi munad suhkrutega lahti ja sega läbi hapukoorega. Sega teises kausis sõelutud jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa hapukoore segule. Sega läbi ja vala sellest 2/3 ühte vormidest.

Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase biskviidil u 5 minutit vormis taheneda, seejärel võta vormist ja lõika soojalt u 1 cm kuubikuteks. Sega koheselt läbi hapukooretäidisega.

Ülejäänud kolmandik tainast sega läbi kakaopulbriga. Vala tainas teise koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 15 minutit kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase tumedal põhjal vormis u 10 minutit taheneda ja tõsta seejärel serveerimisalusele.

Täidis

  • 600 g paksu hapukoort (vähemalt 20% rasvasusega)
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl vanillisuhkrut
  • u 200 g haput kirsimoosi vm haput moosi

Sega hapukoor suhkrutega läbi. Seejärel lisa soe kuubikuteks lõigatud hele biskviit, sega läbi.

Määri kirsimoos tumedale põhjale ja tõsta peale hapukoore-biskviidimass. Aseta külmkappi vähemalt paariks tunniks tahenema. Seejärel valmista šokolaadiglasuur.

Glasuur

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 150 g hapukoort

Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Vispelda koos suhkru ja hapukoorega ning laota ühtlaselt koogile. Aseta veel umbes tunnikeseks külma tahenema.