Kookose-mangokook maapähklipõhjal (vegan)
kaheksale
Põhi
- 100 g täistera-kaerajahu
- 50 g riisijahu
- 50 g mandlijahu
- 50 g heledat muscovado suhkrut
- 0,5 tl meresoola
- 100 g kreemjat maapähklivõid
- 0,5 dl külma vett
- 75 g tumedat (vegan) šokolaadi
Täidis
- 2 x 400 ml purki kookospiima
- 3 sl tuhksuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 dl mangopüreed
- väike peotäis granaatõunaseemneid
- 1 sl kookoshelbeid
Aseta kookospiimapurgid vähemalt 12 tunniks külmkappi.
Sega kõik koogipõhja koostisained, välja arvatud šokolaad, köögikombaini abil või käsitsi ühtlaseks ja suru õliga määritud 34 x 12 cm lahti käiva põhjaga koogivormi (sobib aga ka ümmargune 22 cm läbimõõduga vorm) põhjale ja äärtele. Torgi põhi kahvli abil auklikuks ja küpseta 180-kraadises ahjus u 15 minutit, kuni kena ja küps.
Samal ajal kui koogipõhi ahjus küpseb, haki šokolaad võimalikult väikesteks tükkideks. Puista šokolaad kuumale, ahjust tulnud põhjale, lase veidi sulada ja lükka suland šokolaad teelusika abil mööda koogipõhja ja ääri laiali. Lase põhjal vormis täielikult jahtuda (võid selle valmistada juba näiteks eelmisel päeval)
Võta külmikus aja täis istunud kookospiimapurgid välja, eemalda kaaned ning võta purkidest välja ainult tihke tahenenud kookospiim (läbipaistev vedelik jäta purki või vala eraldi karpi ja kasuta näiteks lähiajal smuuti valmistamiseks). Vahusta tahke kookospiim mikseri abil koos tuhksuhkru ja vanillisuhkruga, kuni saad vahukooretaolise õhulise segu. Sega see kergelt paari lusikatäie mangopüreega ja tõsta jahtunud koogipõhjale. Peale tõsta veel püreed ja sega kergelt teelusika abil. Puista peale granaatõunaseemneid ja kookoshelbeid ning hoia kuni serveerimiseni külmikus või eemalda vorm ja serveeri kohe.