Maasika- rabarberi tartaletid

Kogus: 6-le

Korvikesed

Mõõda kõik ained köögikombaini ja töötle kuni moodustub tainapall. Määri tartaletivormid või või õliga kergelt kokku. Jaga tainas kuue vormi vahel võrdselt. Suru tainas vormide põhjale ja äärtesse. Tõsta vormid täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

Täidis

  • 3 vart rabarberit
  • 150 g maasikaid
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 2 tl riivitud laimikoort
  • 50 g marmelaadisuhkrut

Tükelda rabarber ja tõsta koos suhkruga potti. Kuumuta vaiksel tulel, kuni suhkur hakkab sulama ja rabarber pehmenema. Vajadusel lisa umbes 40 ml vett. Lisa ingver ja laimikoor. Sega. Kuumuta rabarberit ainult nii palju, et see hakkab pisut pehmenema, aga ei lagune veel. Tõsta pott tulelt ja tükelda juurde maasikad. Sega ühtlaseks.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Võta tartaletivormid külmkapist ja jaota nendesse täidis. Küpseta umbes 20 minutit, kuni tainas on krõbe ja saanud pisut jumet ja täidis mullitab. Lase tartalettidel täielikult jahtuda.

Kate

Vahusta munavalged tugevaks läikivaks vahuks. Lisa suhkur kahes jaos vahustamise ajal. Sega juurde mandlilaastud. Tõsta vaht jahtunud tartalettidele ja põleta leeklambi abil pealt vaht veidi jumekamaks või tõsta vormid ahju kuuma grillielemendi alla mõneks minutiks, aga hoia neil silm peal.